Moja zgodba

Ker se počutim zdravo, gibljivo in močno, želim da se tako počuti vsak izmed nas.

Sem Lara, ljubiteljica športa in gibanja. Dneva brez gibanja si enostavno ne predstavljam, pa naj gre le za sprehod na svežem zraku, če res ni časa še za kaj več. Zato sem se odločila, da se tudi strokovno usposobim na tem področju in tako sem postala inštruktorica pilatesa.

V šport sem vpeta že vse življenje, saj sem velik del mladosti in kasneje najstniških let preživela na treningih tenisa. To je šport, ki mi je dal ogromno, veliko discipline in motivacije, kot tudi moč, vzdržljivost in koordinacijo. Zaradi bolečin v hrbtenici sem morala treninge omejiti in posledično prekiniti s tem izjemnim športom.

Ker sem težko sedela doma, sem se preizkusila tudi v odbojki in teku. Bolečine so bile še vedno prisotne in kar nekaj časa sem jih ignoriala in si mislila - saj bo minilo. Pa ni. Po nasvetu fizioterapevtke sem začela obiskovati ure pilatesa in bila sem navdušena. Na prvi pogled tako enostavna vadba, pa tako naporna in učinkovita. Čez čas so izginile tudi bolečine v hrbtenici in bila sem presrečna. Prav tako sem bila zdaj bolj pozorna na gibe in držo telesa v vsakodnevnem življenju in lahko rečem, da je pilates postal moj način življenja.

Danes, ko sem mamica malemu nadebudnežu, lahko velike zasluge pripišem pilatesu. Že v nosečniškem obdobju sem se prav zaradi pilatesa oziroma pilates načina gibanja počutila bolje, hkrati pa sem se znala poslušati, ker sem se zavedala svojega telesa. Po porodu sem se hitro vrnila v formo prav na račun pilatesa, ker sem z ustreznimi vajami telesu zagotovila osnovno stabilizacijo telesa.

Strast do pilatesa je tista, ki jo boste začutili na mojih urah vadbe. Svojo profesionalnost kombiniram s sproščenim vzdušjem, hkrati pa boste deleženi individualnega pristopa, ker želim da je vsaka ponovitev kar se da kontrolirana in vsak gib pravilno izveden.