Pilates v skupini

Pilates je izredno učinkovita vadba za celo telo, ki je osvojila svet. Zakaj je ta edinstven sistem vadbe postal tako priljubljen in zaželjen?

Dejstvo je, da lahko vsi, ne glede na starost in fizično pripravljenost, koristijo prednosti tehnike pilatesa. Gre za izredno učinkovito vadbo, pri kateri mišice trupa aktivno sodelujejo pri izboljšanju telesne drže, moči, gibljivosti telesa, koordinacije in ravnotežja. Pilates krepi mišice, jim daje tonus in jih lepo oblikuje.

Vodeni treningi pilatesa potekajo v majhnih skupinah, med 6 in 10 oseb, z namenom, da lahko z vadečeimi dosežemo čim bolj kvaliteten trening. Na vsaki uri pilatesa sledimo principom oziroma pomembnim navodilom pilatesa, s pomočjo katerih lahko pravilno in učinkovito izvajaš pilates vaje.

Pilates je vadba, ki vsebuje vaje za tiste mišične skupine, ki vam pomagajo doseči življenje brez bolečin v križu, pokončno in ravno držo telesa, saj z vajami odprete prsni koš, poravnate telo in začnete uporabljati pravilno držo telesa kjer koli in kadar koli. Z redno vadbo pilatesa boste pridobili oblikovano telo - predvsem v predelu pasu, stegen in zadnjice, ter dosegli umirjenost telesa, ker je velik poudarek na pilates dihanju (vdih skozi nos - izdih skozi sproščena usta).

Pilates je vsestranski način vadbe, ker ga lahko izvajate kot vašo primarno vadbo ali pa kot dopolnilo k ostalim športom, ter s tem zagotovite preventivo pred poškodbami. Pestrost vadbi doprinese uporaba različnih pripomočkov in prijetna glasba.

Skupinske treninge izvajam na različnih lokacijah. Vabljeni na pilates: